„Život má ten smysl, který mu dáme.“

Malý krok pro posluchače, obrovský skok pro rozhlas

Hned v titulku jsem si dovolil parafrázovat legendární větu Neila Armstronga, kterou pronesl, když jako první člověk v historii vstoupil 20. července 1969 na Měsíc. Pro Český rozhlas takový historický okamžik nastal, když spustil 1. června 2017 řádné digitální vysílání v DAB+. Díky tomu nyní posluchačům v Praze a okolí nabízíme v digitální kvalitě všechny celoplošné, příslušné regionální i digitální stanice.

Více

Inspirující týden v Plzni

Minulý týden se Česká republika stala poprvé hostitelskou zemí zasedání Rozhlasového shromáždění Evropské vysílací unie. Se svými 14 členy je Rozhlasový výbor EBU (EBU Radio Committee) hlavním statutárním orgánem pro evropské veřejnoprávní rozhlasy. Rozhoduje o strategických prioritách pro rozhlasové vysílání v Evropě a rovněž formuluje společná stanoviska veřejnoprávních rádií v oblasti legislativy, autorsko-právních otázek v hudební oblasti či digitalizace a podporuje rozvoj rozhlasového vysílání v členských zemích EBU.  

Více

Zhasni! … a poslouchej

V minulém blogu jsem otevřel téma podcastu (prolink na článek). A zmínil jsem také to, že Český rozhlas připravuje projekt, který je tvořen pouze a jedině pro tento formát. V tuto chvíli nemusím dál mlžit. Projekt Zhasni! má totiž už svoje posluchače. Vím, kolik práce a energie do tohoto projektu tým Radia Wawe vložil, a s jeho konečnou podobou jsem velmi spokojen. Jistě, jedná se o kontroverzní téma. Sex a intimita může někomu připadat jako záležitost, která na veřejnoprávní stanici nepatří. Já s tím ale nesouhlasím. Je nedílnou součástí života nás všech. A pokud je toto téma uchopeno citlivě, myslím, že má své místo i na vlnách Českého rozhlasu.

Více