„Život má ten smysl, který mu dáme.“

Objektivita je cesta do pekla, pojďme raději říkat pravdu

Slovo „objektivita“ je permanentním zaklínadlem mediálního světa. Tím spíš by nebylo od věci se zamyslet nad tím, co vlastně toto slovo znamená. Neuškodilo by také položit si několik otázek – například: Může existovat objektivita ve své nejčistší podobě? Je v silách člověka být v každém ohledu objektivní? Neměla by být objektivita, kterou v médiích hledáme, spíše něčím úplně jiným?

Více

Český rozhlas a RTVS čekají společné projekty

Češi a Slováci k sobě mají stále blízko. Rádi se špičkují při zápasech našich fotbalových či hokejových reprezentantů, ale desítky let společného soužití zapustily v obou národech pevné kořeny. V nadcházejícím roce 2018 nás čeká řada událostí, které naši společnou historii připomínají.

Více

Fake news – lži, které ovlivňují svět

Sociální sítě určují dobu. Nastavují zrcadlo společnosti, ukazují, co je a co není správně. Pro mnohé se stal Google a Facebook základním nástrojem získávání informací, a klasická média tak pro ně ustupují do pozadí. Internetové prostředí je místo, které je velmi těžce kontrolovatelné, a logicky tak vzniká prostor pro snadné šíření poplašných zpráv, tzv. hoaxů, a úmyslně lživých informací – fake news.

Více